maanantai 26. toukokuuta 2008

Loppupohdinta

1. Miten kurssi sujui (eri vaiheissaan)?
- Kurssi sujui mukavasti, ehkä liikaa aikaa vietettiin koneilla, kun meidän ryhmällä oli helpompaa toimia kotoa käsin

2. Mitä opin?
- Opin ryhmissä työskentelyä sekä kärsivällisyyttä melko paljon tietokoneiden kanssa temppuillessa. Myös Googleen kirjautuminen oli täysin uusi juttu, ja luultavasti jatkossakin on siitä hyötyä.

3. Miten arvioit omaa toimintaasi kurssilla?
- Oma toimintani oli kieltämättä hiukan laiskaa, mutta olen erittäin tyytyväinen omiin säätöihini ryhmätyössä.

4. Miten ryhmä toimi?
- Ryhmä toimi ihan kiitettävästi, ideat olivat vähän hakusessa alussa, mutta loppua kohden toiminta parani. Varsinkin nyt viimeistelyssä yhteistyö oli saumatonta.

5. Miten oppimateriaali, ohjaus ja opetus tukivat oppimista, mikä oli toteutuma suhteessa ennakko-odotuksiin ja tavoitteisiin ja miten ehkä jatkossa kehittäisit vastaavanlaista kurssia?
- Jatkossa voisi tehdä vastaavia juttuja, mutta pienemmässä mittakaavassa. Missään nimessä kokonaan nettityöhön perustuva kurssi voisi olla hankala, sillä ei kukaan vaivaudu tunneilla käymään ja omia ryhmäläisiä olisi hankala tavata. Mielelläni toteuttaisin osan kursseista jatkossakin näin. Ennakko-odotukset olivat hyvin epäilevät, sillä tietokoneen kanssa pelleily aiheuttaa paljon harmaita hiuksia kun puolet järjestelmästä kaatuilee. Niin ei ole onneksi täällä käynyt. Opetus ja ohjaus on ollut loistavaa ja tärkeätä.

Ei kommentteja: